Şeffaf plak tedavisine başlamadan önce dişlerin nasıl olacağı görülebilir.
Bayındır Kavaklıdere Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Bölümü’nden ortodontist Sıla Çağlayan Topal, diş dizilimindeki çarpıklıkların ve bozuklukların düzeltilmesinde şeffaf plak tedavisinin tercih edildiğini belirterek, dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde Hasta, tedavi başlamadan önce sonucu üç boyutlu olarak görebilir.
Bayındır Sağlık Grubu’ndan yapılan açıklamada, dişlerde çapraşıklığa neden olan ve kişiyi rahatsız eden şekil bozukluklarının düzeltilmesi için kişiye özel hazırlanan şeffaf plakların uygulandığı belirtildi.
Bu tedavide alışılagelmiş ortodontik sistemlerin aksine metal teller ve braketlerin kullanılmadığına dikkat çekilen açıklamada, şeffaf plakların başkaları tarafından neredeyse fark edilemeyecek kadar estetik bir görünüm sunduğu belirtildi.
Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Ortodontist Sıla Çağlayan Topal, şeffaf plak tedavisinde dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde hastanın sonucu artık üç boyutlu olarak görebildiğini belirtti. kullanım kolaylığı.
Diş dizilişindeki çapraşıklık ve kişiyi rahatsız eden şekil bozuklukları durumlarında dişlerin düzeltilmesi için her hastaya özel hazırlanan şeffaf plakların uygulandığını anlatan Topal, şöyle konuştu:
“Alışılmış ortodontik tedavi prosedürlerinin aksine metal teller ve braketlerin kullanılmadığı şeffaf plak tedavisi, başkaları tarafından fark edilemeyecek bir formda estetik bir görünüm sunmaktadır. Ayrıca şeffaf plak tedavisinde de kullanım kolaylığı sağlanmaktadır. , hastalar yemek yerken ve diş fırçalarken plaklarını çıkarabilirler.Kullanım kolaylığı nedeniyle günümüzde şeffaf plaklar kullanılmaktadır.Yoğun tercih edilmektedir.Ancak dişlerin hareket edebilmesi için kuvvetin sürekli olması gerekmektedir.Bu nedenle gece uykuları da dahil olmak üzere günde 21-22 saat şeffaf plak takmak büyük önem taşıyor, yemek yemek ve diş fırçalamak dışında her zaman takılmalıdır.”
“Plaklar ağızdayken günlük aktiviteler rahatlıkla yapılabilir”
Sıla Çağlayan Topal, plaklar ağızdayken hastaların günlük aktivitelerini rahatlıkla gerçekleştirebildiğini belirtti. sporPlakların yüzerken ya da yüzerken ağızda kalabildiğini, şeffaf plakların hastaların konuşmasında herhangi bir soruna yol açmadığını bildirdi.
Şeffaf plakların kullanım sürecinin diş hekiminin ölçüm yapmasıyla başladığını belirten Topal, şu bilgileri verdi:
“Alınan ölçü 3 boyutlu tarama ile bilgisayar ortamına aktarılır ve bilgisayar simülasyonu ile dişler hareket ettirilerek şeffaf plaklar hazırlanır. Dişlerin hareket ettirilmek istenen konumuna göre seri üretim yapılır. Her plak 0,05 mm hareket sağlar. tek bir diş için plaklar ortalama 7- Yaklaşık 10 gün takılır tedavi sürecinde diğer gerekli plaklar doktorların yönlendirmesiyle değiştirilir.Hastalar plaklarını çıkarıp diş ve plaklarını günlük olduğu gibi temizleyebilirler. diş hijyeni.Bu nedenle hastanın ağız hijyeninin sağlanması açısından bir sorun teşkil etmez.Şeffaf plak tedavilerinin en büyük avantajlarından biri de dijital ortamda oluşturulan simülasyon sayesinde hasta artık Tedaviye başlamadan önce tedavi sonucunu üç boyutlu görün.”