Haber

BBP Genel Başkanı Destici’den Yazıcıoğlu açıklaması: Soruşturma dosyası zaten açık

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin Kurucu Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile birlikte, 29 Mart 2009’da 5 kişinin ölümüyle ilgili soruşturma dosyasının açıldığını, Kahramanmaraş Başsavcılığı’nın görevine son verildiğini hatırlattı. Cumhuriyet Başsavcılığı, avukatlarının yeni talepleri doğrultusunda bazı konularda soruşturmayı genişletti. belirtilmiş.

“DOSYA ŞU ANDA KAPATILMADI”

Destici, merhum Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının ölümüyle ilgili olarak “soruşturma dosyasının yeniden açılmasına karar verildiği” yönünde basında yer alan haberler üzerine şunları söyledi: “Şehit başkanımız Muhsin Önder ve yola çıkan arkadaşlarını bir kez daha rahmetle anıyorum. Rahmet, minnet ve şükranla şehadete.Geçen gün basına yansıyan haberde, Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı buna göre Yazıcıoğlu’nun kan örneklerinin İstanbul Adlı Tıp Kurumu’na gönderilmesi nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili dosyanın yeniden açılmasına karar verdi. Soruşturma kapsamında inceleme için… Bir düzeltme yapayım dosya zaten açıktı, dosya şu an kapalı değil Dosya daha önce 2014’te kapatılmıştı, taraf olarak başından beri müdahil olduk. , biz takipçiyiz, avukatlarımız, camiamız… belgeyi yeniden açtık.

“HİÇBİR SONRAKİ KARAR KALDIRILMADI VE TEKRAR AÇILMADI”

2016 yılında yeniden takipsizlik kararı verildi. Bundan 10-15 gün sonra ise hain 15 Temmuz darbe girişimi gerçekleşti. Bir polis memurunun beni arayıp Marmaris’te suikasta giden askeri ekipteki 2 askerin helikopterdeki cihazları söken kişiler olduğunu söylemesi üzerine Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurduk ve belgeyi istedik. yeniden açılacaktır. 2016 yılından bu yana soruşturma belgesi ne açıldı ne de kapatıldı. Şu anda devam eden süreç nedir: Yargıtay’daki davalar bitti, üst düzey memurlar ceza alıp beraat etti. Yine Kahramanmaraş’ta alt kademe memurların davaları bitti, ceza alanlar oldu, beraat edenler oldu.

KAHRAMANMARAŞ’TA 3. VAKA DEVAM EDİYOR

Üçüncü dava Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediyor. Bugün orada bir duruşma var. Bu belgenin akıbeti ve savcılığın temel soruşturma belgesindeki gelişmeler bu belgenin sonucunu etkileyeceğinden, soruşturma dosyasının yani iddianamenin hazırlanmasının savcılığın kararı doğrultusunda tamamlanması bekleniyor. Kahramanmaraş 2. Ağır Ceza Mahkemesi. Şu anda Ana soruşturma evraklarında neler oluyor? Onun hakkında birkaç söz söylememe izin verin.

“9 KİŞİLİK YENİ KAZA KOMİSYONU KURULDU”

Uçakta ölümle sonuçlanan kazalara büyük kaza denir ve en az 9 kişilik bir kaza suç komisyonu kurulmalıdır ama bizim belgelerimizde bu heyet 3 kişiden oluşuyordu. O yüzden o zaman itiraz etmiştik ama diğer uçak kazalarında 3 kişiden oluşuyordu. En az 9 kişi olması gerektiğini söyledik. Geçtiğimiz yıllarda bunu sağladık, 9 kişilik yeni bir kaza suç ve soruşturma komisyonu kuruldu. Çalışmalarına devam ederler. Aynı şekilde emniyet bünyesinde de bir çalışma yapıldı ve tamamlandı.

“TÜM ORGANİZASYONLAR EN İYİSİNİ YAPAR”

Adalet Bakanlığı, Başsavcılık, İstihbarat, tüm devlet kurumları şehitlik süreciyle ilgili kendi çalışmalarını tamamlayarak Başsavcılığa iletti, bazı çalışmalar devam ediyor. 9 kişilik uzman heyetin çalışmaları bitmek üzere. Partimiz avukatlarından gelen bazı yeni talepler neticesinde Başsavcılık bazı hususlarla esas soruşturma evrakını genişletmiştir. Kan örneklerinin incelenmesi bunlardan biridir. Kan örneklerinin Adli Tıp’a geri gönderilmesiyle olay günü askeri uçaklardaki hava hareketliliği, diğer şüpheler, radar kayıtları ve benzeri gibi dış etkenlerden veya karbonmonoksitten zehirlenme olup olmadığı belirlenir. Bütün bunlarla ilgili güvenlik kapsamlı bir çalışma yürütüyor, komite kapsamlı bir çalışma yürütüyor ve bu konuyla ilgili diğer tüm kuruluşlar da elinden gelenin en iyisini yapıyor.”

“HUKUK DIŞINA ÇIKIŞA İZİN VERMİYORUZ”

BBP Genel Başkanı Destici, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması konusunda ilk günden itibaren hukukun içinde kaldıklarını, devlete karşı değil, birlikte çözüm aradıklarını vurgulayarak, şunları söyledi: başından beri şunu yaşadık: Birincisi hukuk içinde kaldık, bu çok kıymetliydi. İkincisi, devletle birlikte, devlet kurumlarıyla birlikte bazı çevreler, bu soruna duyarlı olan toplumumuzu ve vatandaşlarımızı bir araya getirmek istiyor. acımız üzerinden devlete ve devlet kurumlarına karşı.

“DEVLET İLE ÇÖZÜLDÜ”

Buna asla izin vermedik, vermeyeceğiz. Çünkü gördüğümüz kadarıyla bu, içeride ve dışarıda büyük bir aklın ve tasarımın olduğu bir sorun… Bu nedenle bu kadar iç ve dış temasın olduğu ama devletle iç içe bir dava süreci. devlet kurumları yani istihbarat, adalet, içişleri bakanlığı, genelkurmay başkanı ve bilim adamları. Devlete karşı çözülmez, devletle çözülür. İnşallah dava süreci devletimiz ve kurumlarıyla birlikte çözüme kavuşturulur ve tüm şüpheler giderilir. Bu acı hadisede hata, ihmal, kusur, kast veya ihanet edenler mutlaka hukuk önünde hesap verecektir ve biz Büyük Birlik Partisi ve Alperenler olarak 25 Mart 2009 tarihinden bu yana bu davanın takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ve bundan sonra.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu